KREVETOVÉ ŠPÍZY S AVOKÁDOVÝM DIPEM

Seznam surovin

Dip:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V misce smíchejte olej, prolisovaný česnek, koření a limetovou šťávu, podle chuti osolte a opepřete. Krevety zbavte hlav a oloupejte. Pak je napíchejte na špejle (pokud používáte dřevěné, namočte je nejprve na 30 minut do vody), naložte do marinády a dejte do lednice. Mořské plody se nemusí marinovat dlouho, stačí pár minut, než připravíte dip a roztopíte gril.

2. Připravte dip: avokádo rozšťouchejte vidličkou (nemusí to být dohladka, sem tam větší kousek dužiny je žádoucí), přidejte prolisovaný česnek, limetovou šťávu, jogurt a koriandr. Podle chuti osolte. Než budete dip podávat, dejte do misky avokádovou pecku, zabrání oxidaci. Rozpalte gril a opečte na něm krevety, stačí jim 2–3 minutky z každé strany

Poznámka k receptu

Grilování je jedna z nejlepších věcí, jaké se s krevetami dají udělat, prudký žár jim totiž svědčí. Aby nepropadaly mřížkou, napíchejte je na špejle. Budou v bezpečí a jídlo bude skvostně vypadat.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...