Paštika z králíka a kuřecích jater s rajčatovým čatní

Seznam surovin

Paštika:

Čatní:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. PAŠTIKA: Troubu předehřejte na 180 °C. Králičí maso nakrájejte na asi 2,5cm kousky, játra očistěte a spolu s vepřovým masem nasekejte najemno. Vše vložte do mísy a zalijte portským a bílým vínem. Přidejte jemně pokrájenou šalotku, 1 snítku rozmarýnu, zázvor, muškátový oříšek, hřebíček a pepř. Dobře promíchejte. Nechte marinovat 5–10 minut, poté marinádu slijte.

2. Do velké mísy dejte bílý chléb nebo rohlík, zalijte smetanou a nechte 5 minut vsakovat. Pak smetanu zlehka vymačkejte.

3. K pečivu přidejte maso a prošlehaná vejce, osolte, opepřete a dobře promíchejte.

4. Lžící naneste masovou směs do formy (vhodný je srnčí hřbet nebo forma na terinu), dobře ji upěchujte a zlehka do ní vmáčkněte zbylou snítku rozmarýnu. Naplněnou formu vložte do pekáčku a přemístěte do trouby. Pekáček naplňte vodou tak, aby sahala do poloviny formy. Pečte hodinu, nebo dokud není paštika úplně propečená.

5. Vyndejte formu s paštikou z trouby a nechte úplně vychladnout. Přikryjte fólií a vložte na 48 hodin do chladničky.

6. ČATNÍ: Rajčata bez slupek a vodnatých středů, pokrájená na kousky, spolu s jemně pokrájenou cibulí, kousky oloupaných jablek a zbylými surovinami dejte do hrnce a na mírném plameni přiveďte k varu. Vařte asi hodinu, nebo dokud čatní nezhoustne do mírně sirupové konzistence. Občas promíchejte. Hrnec odstavte z plamene a nechte úplně vychladnout. Čisté sklenice naplňte čatní a zavařte nebo uchovejte v chladu.

7. Paštiku krájejte na silnější plátky a servírujte na talířky společně s čatní.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...