Nikujaga (maso s bramborami)

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Silnostěnnou velkou pánev nebo širší kastrol rozehřejte na středním plameni. Vlijte do něj olej a za stálého míchání na něm osmažte plátky masa. Kleštěmi nebo děrovanou naběračkou je přesuňte do mísy, aby z nich odkapal olej.

2. V pánvi osmažte cibuli, až zprůsvitní. Přidejte brambory a mrkev a za stálého míchání smažte asi 3 minuty. Vlijte saké a odvařujte minutu či dvě, až se alkohol odvaří. Přidejte vývar, cukr, sůl, sójovou omáčku a houby, vraťte maso a pánev přikryjte poklicí.

3. Na mírném plameni poduste 30 až 40 minut, až zelenina i maso zkřehnou. Přidejte fazolky a bez pokličky ještě chvíli povařte, až zvláční. Jídlo můžete nechat v chladu až do druhého dne, aby se v něm chutě lépe rozležely

Poznámka k receptu

Kdyby i v Japonsku žili drsní dřevorubci, tohle by bylo jejich jídlo – přímočaré, syté a chutné. Jelikož obsahuje brambory, nemusíte k němu už nic přidávat, ale je skvělé také s rýží. Jako každý dušený pokrm i nikujaga má lepší chuť až druhý den, když se rozleží. Nejlepší je „spláchnutá“ pivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...