Vyzrálá flákota

Seznam surovin

Na maso:

Bylinkové máslo:

Kuskus:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte bylinkové máslo: bylinky a česnek nasekejte nebo rozmixujte najemno (můžete použít i hmoždíř), smíchejte s citronovou šťávou, solí, pepřem a změklým máslem. Směs přeneste na potravinářskou fólii, vytvořte váleček, zabalte a dejte vychladit a ztuhnout do lednice nebo mrazáku.

2. Nejméně hodinu před grilováním vyndejte maso z lednice, aby na grilu neutrpělo teplotní šok. V mezičase připravte kuskus: vsypte ho do větší misky a promíchejte s olejem, kari kořením, citronovou šťávou a zalijte vroucím vývarem. Přiklopte pokličkou nebo potravinářskou fólií a nechte asi 10 minut odstát, aby kuskus nasál tekutinu. Mezitím nakrájejte rajčata, nasekejte petrželku, promíchejte s kuskusem a podle chuti osolte.

3. Rozpalte gril na nejvyšší teplotu. Vlijte si do dlaní trochu oleje a steaky ze všech stran důkladně potřete. Nesolte je a nepepřete! Vložte maso na gril a grilujte 3 - 5 minut, podle chuti. Po grilování každý steak opepřete, osolte maldonskou solí, položte na něj plátek bylinkového másla a nechte chvilku odležet. Mezitím nakrájejte avokádo, pokapejte citronem a vmíchejte do kuskusu. Podávejte se steakem.

Poznámka k receptu

Zapomeňte na marinády a grilovací směsi. Steak z kvalitního hovězího nepotřebuje nic než sůl a pepř. Pokud ovšem nemáte domácí bylinkové máslo, které se na něm rozpustí a dokonale ho dochutí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...