Kuřecí řízečky s bramborovými stromečky

Seznam surovin

Na řízečky:

Na stromečky:

Na salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory překrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak je scedíme a ještě horké je rozšťoucháme. Za stálého míchání přilijeme horké mléko s rozpuštěným máslem a ušleháme hladkou kaši, kterou podle potřeby ještě přisolíme a necháme prochladnout.

Mezitím omyjeme řízky, osušíme je papírovou utěrkou, nakrájíme na menší kusy a osolíme. V misce smícháme mouku se strouhankou a mletou paprikou. V této směsi řízečky obalíme, usmažíme je z obou stran dozlatova na pánvi v rozehřátém oleji a necháme odkapat na papírové utěrce.

Do prochladlé kaše přidáme strouhaný sýr a žloutky a dobře promícháme. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme vysoké pusinky připomínající stromečky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 10 - 15 minut dozlatova.

Žluté papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, pomocí formičky z nich vykrojíme malé hvězdičky a zapíchneme je do upečených bramborových stromečků.

Omytá rajčátka rozkrojíme na půlky a promícháme s natrhanými listovými saláty a zálivkou z olivového oleje, trochy vinného octa, cukru a soli.

Stromečky rozdělíme na talíře, přidáme usmažené řízečky a každou porci doplníme hromádkou salátu.

Poznámka k receptu

Stromečky získají ještě hezčí barvu, když je před pečením potřete žloutkem našlehaným se lžící mléka.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...