Polévka z kuřecích srdíček

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Srdíčka a očištěnou, na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, pórek a koření zalijte v hrnci 1,5l osolené vody.

2. Bez pokličky přiveďte k bodu varu, pak snižte teplotu, zakryjte pokličkou a nechte tzv. táhnout asi hodinu a půl, až změknou. Průběžně z vývaru odstraňujte pěnu vzniklou varem (bílkoviny v ní obsažené mohou způsobit mírné zhořknutí polévky).

3. Vývar pak přeceďte, 1 mrkev nakrájejte na kolečka a vraťte ji do polévky. Srdíčka vyjměte, a než je opět vložíte do polévky, jejich konce odkrájejte. Polévku podle chuti osolte a opepřete.

4. Zvlášť v lehce osolené vodě (nebo v troše vývaru) uvařte nudle, propláchněte je studenou vodou a nechte okapat. Rozdělte je na talíře, přilijte polévku a posypte ji petrželkou.

Poznámka k receptu

V tomto receptu spojily své síly ve prospěch našeho zdraví vitaminy řady B, zinek a železo. Obsažené jsou v kuřecích srdíčkách a také v celozrnných těstovinách.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...