Kyjevský kotlet

Seznam surovin

Na 4 porce :

Cibulové hranolky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Změklé máslo v misce promíchejte s bylinkami a se solí. Ze vzniklého bylinkového másla vytvořte krychličku a dejte ji přibližně na hodinu zpevnit do ledničky.

2. Kuřecí řízky rozklepejte na asi 1,5cm vysoký plát (můžete je také rozkrojit a pak teprve rozklepávat, ale paní Olga je poctivě naklepává celé). Osolte je a opepřete. Bylinkové máslo rozkrojte na čtyři špalíčky.

3. Do středu každého plátku masa vložte špalíček bylinkového másla a následně maso stočte do pevného závitku.

4. Každou takto vzniklou rolku potom obalte v hladké mouce, dále v prošlehaných vajíčkách a nakonec ve strouhance. Ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku (nejlépe ve fritovacím hrnci) je smažte asi 15 minut.

5. Cibulové hranolky: Brambory oloupejte a pokrájejte na přibližně stejně velké hranolky. Opláchněte je pod tekoucí vodou a pak opravdu důkladně osušte. Restujte je za stálého promíchávání ve středně rozpáleném tuku.

6. Oloupanou cibuli nakrájejte na nudličky. Až brambory na pánvi začnou zlátnout, přisypte k nim cibuli a posledních asi 5 minut ji restujte společně s nimi. Hranolky s cibulkou odstavte, osolte a podávejte s našikmo překrojeným kuřecím závitkem a bohatou oblohou z čerstvé zeleniny. Pokud chcete být styloví, pak si před jídlem připijte 50 gramy ruské vodky!

Poznámka k receptu

Přestože název odkazuje k ukrajinskému hlavnímu městu, byl tento recept podle ruského historika Viliama Pochlebkina vytvořen začátkem 20. století v jednom moskevském restaurantu. Ve starších receptech se také do řízku zapichovala kůstka, která ho měla připodobnit k vepřové kotletě.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...