Skvělá krůtí roláda

Seznam surovin

Karotkové pyré:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Gril nebo troubu rozehřejte na 180 °C. Krůtí maso rozkrájejte na úhledné válečky a ze všech stran opečte, aby se zatáhlo. Bylinky jemně nasekejte. Opečené maso v nich důkladně obalte, osolte a opepřete.

2. Listové těsto rozválejte na výšku asi 3 mm a připravené maso do něj pevně
zabalte. Roládu potřete prošlehaným vajíčkem, vložte do pekáčku nebo misky z alobalu a pečte pod poklopem na grilu nebo v troubě, až teplota ve středu rolády dosáhne 68 °C. Vyjměte a nechte chvíli stát.

3. Na pyré karotku očistěte a nakrájejte na kolečka. Na rozehřátém másle ji osmažte dozlatova. Zalijte mrkvovou šťávou, přidejte badyán a zakryté povařte asi 10 až 15 minut doměkka.

4. Většinu šťávy z karotky slijte a uchovejte ji stranou. Vyjměte badyán, ke karotce přidejte citronovou šťávu, trochu osolte a rozmixujte, případně zřeďte scezenou šťávou a dochuťte. Propasírujte přes jemné sítko a podávejte k roládě, doplněné přílohou podle vlastního výběru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...