SALÁT S KACHNÍM MASEM A GRILOVANÝMI NEKTARINKAMI

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kůži na kachních prsou nařežte do mřížky, osolte a opepřete. V pánvi vhodné i do trouby rozpalte 1 lžíci oleje a maso zprudka ze všech stran opečte. Přesuňte do trouby a pečte na 180 °C asi 30–40 minut, než bude úplně měkké. Pak ho natrhejte vidličkami.

2. Nektarinky rozpulte nebo nakrájejte na klínky. Potřete je lžící oleje a zprudka ogrilujte. V míse smíchejte oprané salátové listy, na klínky nakrájenou cibuli, nektarinky a natrhané maso. Do zavařovací sklenice vlijte zbylý olej, med a dijonskou hořčici, osolte, opepřete a minutu energicky třepte, aby vznikla hladká emulze. Vmíchejte ji do salátu a podávejte.

Poznámka k receptu

Grilované nektarinky mají tak luxusní chuť, že je škoda ji spojovat s všedními surovinami. Zkombinujte je s oblíbeným salátem a přidejte trhané kachní maso. Ideální jídlo, když se chcete blýsknout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...