Kachní prsa s višněmi

Seznam surovin

Na višňovou omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V misce smícháme olej s mletou skořicí, novým kořením pepřem a cukrem, do této směsi naložíme kachní prsa a uložíme je na 3 – 6 hodin v chladu. Pak je osolíme, vložíme do rozehřáté pánve kůží dolů, opečeme z jedné strany dozlatova a vyjmeme.

V jiné vhodné pánvi opečeme dozlatova slaninu nakrájenou na drobné kostičky a jemně nakrájenou šalotku, přidáme višně, červené víno a rozdrobenou kostku masoxu a promícháme. Do pánve přidáme opečená kachní prsa, vše vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 20 minut, až maso získá hezkou barvu a je měkké.

Hotová prsa vyjmeme, do omáčky přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v trošce studené vody, krátce ji povaříme a dochutíme cukrem, citronovou šťávou, solí a pepřem.

Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme je i s omáčkou na talíře a podáváme s bílým pečivem.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...