Kachní prsa s mangem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Quinou vařte 15 minut, pak sceďte a propláchněte studenou vodou. Než se uvaří, pokrájejte mango na drobné kostičky a nasekejte rukolu. Jakmile bude quinoa vařená, vše promíchejte.

2. Z prsou odkrojte přebytečný tuk a kůži nakrojte ostrým nožem do tvaru mřížky. Rozpalte pánev a kachnu na ni položte kůží dospod. Pečte z jedné strany 5 - 7 minut, pak prsa otočte a pečte ještě 4 minuty. Maso nechte odpočinout pár minut na mřížce.

3. Připravte dresink: hořčici, med a olivový olej dejte do zavařovací sklenice, uzavřete a důkladně protřepejte. Asi po minutě vznikne hladká hmota.

4. Odpočinutá kachní prsa nakrájejte na tenké plátky, naaranžujte je na talíř s mangovou salsou, maso zalijte lžící dresinku, osolte, opepřete a posypejte zrníčky černuchy.

Poznámka k receptu

Šťavnatá kachní prsa jsou skvělý začátek. Je v nich totiž spousta chutí, přesto nezatíží, jen navnadí. Nebojte se kombinace s mangem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...