Kachní prsa na jalovci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Prsa očistíme, opláchneme a osušíme. Ostrým nožem nařežeme kůži na kosočtverečky. Jalovčinky paličkou poklepeme tak, aby praskly, a smícháme je s borovičkou (ginem), medem a pepřem. Marinádu nalijeme na prsa v těsné nádobě, aby byla ponořená, a uložíme je v chladu na 24 hodin

Namarinovaná prsa vyjmeme osolíme a pozvolna na středním žáru je pečeme z jedné strany asi 5 minut a ze strany kůže opatrně a trochu déle pěkně do křupava. Na konec grilování přidáme větvičku jalovce namočenou ve vodě na závěrečné ovonění.

Slitou marinádu přivedeme k varu, provaříme 3 minuty a zcedíme, přidáme brusinky, provaříme a dochutíme solí, pepřem. Omáčku podáváme k pečenému masu s čerstvým chlebem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...