Kachna na černém pivu se zázvorem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kachnu očistíme, omyjeme a uvnitř lehce osolíme.

Připravíme si nádivku: Cibulku nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme do světle zlaté barvy. Toustový chléb nakrájíme na kostky, dáme je do mísy a zvlhčíme světlým pivem. Přidáme očištěná pokrájená játra, osmaženou cibulku, nasekanou petrželku, žloutky, špetku zázvoru, osolíme a opepříme. Promícháme a naplníme směsí kachnu. Otvor uzavřeme malými špízy a provázkem.

Naplněnou kachnu po povrchu osolíme, okořeníme kmínem a dáme do pekáče. Podlijeme ji černým pivem. Pečeme při teplotě 170 °C doměkka. Během pečení kachnu poléváme vypečenou šťávou.

Pečenou kachnu vyndáme a rozdělíme na porce. Pekáček se šťávou dáme na sporák, přidáme trochu vody a krátce provaříme a scedíme. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninou, nebo bramborovým knedlíkem a kedlubnovým zelím.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...