Čokoládová kachna

Seznam surovin

Na nádivku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěnou a vykuchanou kachnu opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.

Housky nakrájíme na kostičky a lehce je opražíme v troubě. Přidáme k nim máslo, nasekané rozinky a ořechy, nahrubo nasekanou čokoládu, vejce, pomerančovou kůru, strouhanku, sníh ušlehaný z bílků a tymián, vše promícháme a touto směsí lehce naplníme vnitřní dutinu kachny (nádivku do ní nepěchujeme).

Otvor zašijeme nebo spíchneme párátky, kachnu vložíme do pekáčku, zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme za průběžného podlévání horkou vodou nebo vývarem a přelévání výpekem.

Když je maso měkké, kachnu odkryjeme a dopečeme dozlatova. Podáváme ji například s bramborem a zeleninovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...