Pečený česnek s plněnými rajčaty
Seznam surovin
- rajčata 8 kusů
 - česnek 2 paličky
 - strouhanka 2 hrsti
 - ančovičky
 - olej olivový
 - petržel hladkolistá 1 svazek
 - sýr Parmezán 1 lžíce
 - sůl
 
Postup přípravy
Omytá rajčata rozkrojíme na půlky a částečně vydlabeme. Dužninu z rajčat nakrájíme nadrobno, promícháme se strouhankou, nasekanou petrželí, olivovým olejem, parmezánem a vidličkou rozmačkanými ančovičkami.
Směsí naplníme rajčata, posypeme strouhankou a zakápneme olejem.
Neloupané hlávky česneku rozkrojíme a vložíme do zapékací misky, nebo pekáčku, přidáme plněná rajčata a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30 minut. Pečený česnek vymačkáme na rajčata a podáváme jako předkrm.
							
						
					




Načítám komentáře...