LILEK S MOZZARELLOU

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Lilky podélně rozpulte (pokud máte hodně boubelaté kousky, seřízněte lilek i z druhé strany, aby se nehoupal) a řeznou stranu nařízněte do mřížky. Dejte pozor, ať neproříznete slupku. Osolte a nechte vypotit. V misce smíchejte olej, prolisovaný česnek, sůl, pepř a větší část nadrobno nasekané petrželky. Směs vetřete do lilků – i když se množství oleje zdá velké, lilek ho pojme.

2. Rajčátka nakrájejte na plátky. Obložte jimi lilky, zakápněte olejem a dejte péct do trouby na 180 °C. Asi za 10 minut je vyndejte, poklaďte natrhaným sýrem a pečte ještě 20–30 minut, dokud zcela nezměknou. Ozdobte je zbylou petrželkou a podávejte.

Poznámka k receptu

Obložený lilek je velmi efektní jídlo, obvykle u něj ale bývá náplň jen nahoře a půl sousta je samotná dužina. Zkuste do ní tentokrát vyřezat mřížku a prolít ji bylinkovým olejem. Překvapí vás, jakou změnu to s jídlem udělá.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...