Carpaccio z grilované řepy

Seznam surovin

Marináda:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Řepy omyjte, oloupejte a povařte 10 minut ve vodě s bobkovým listem, badyánem a skořicí.

2. MARINÁDA: Olej promíchejte v misce s balzamikovým octem, šťávou z pomeranče, prolisovaným česnekem a špetkou mletého koriandru. Osolte a opepřete.

3. Horké řepy nakrájejte na plátky silné 3mm, dejte je do misky s marinádou a nechte v ní vychladnout.

4. Rozehřejte gril a řepu na něm při mírnější teplotě ogrilujte, asi 4 minuty po každé straně. Při grilování potírejte řepu zbylou zálivkou.

5. Ogrilovanou řepu posypte nasekanou petrželkou a kousky sýra, osolte a opepřete. Pokapejte ji olivovým olejem a podávejte s pečivem.

Poznámka k receptu

Pokud budete mít opravdu mladé řepy, schovejte si jejich lístky na konečné ozdobení salátu. Jsou totiž také k jídlu a skvěle chutnají.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...