Omelety plněné houbami a špenátem

Seznam surovin

Na náplň:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme omáčku. Oloupanou a jemně nakrájenou cibuli zesklovatíme v hlubší pánvi na oleji. Přidáme droždí a mícháme, dokud se nerozpustí. Snížíme teplotu a dále mícháme, dokud se droždí nezbarví dozlatova.

Pak přimícháme mandle, pánev odstavíme z ohně, ihned přimícháme jogurt, osolíme a omáčku necháme stát.

Hlívu opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky. Špenát důkladně vypereme ve studené vodě, odstraníme tvrdé stonky a listy překrájíme na široké nudličky. V pánvi rozehřejeme trochu oleje, opečeme na něm houby, osolíme, opepříme, mícháme asi 3 minuty a odstavíme z ohně.

V šálku rozšleháme 2 vejce s trochou soli a pepře, nalijeme je na čistou rozehřátou pánev vytřenou čtvrtinou másla a když začne omeleta po obvodu zlátnout, otočíme ji a přendáme na talíř. Stejným způsobem upečeme ze zbylých vajec a másla další tři omelety.

Pánev s houbami opět nahřejeme, přidáme špenát a mícháme, dokud listy nezavadnou. Směs podle chuti přisolíme, rozdělíme ji na omelety, každou přelijeme omáčkou, složíme do šátečku a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...