Slaná křepelčí hnízda

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku nasypeme do mísy, přidáme kousky změklého másla, žloutek, vodu a sůl a rukou vypracujeme tuhé těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme asi hodinu odpočinout v chladu.

Křepelčí vajíčka uvaříme v osolené vodě, prudce je zchladíme a oloupeme. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Rukolu opláchneme, necháme odkapat a krátce ji spolu s česnekem orestujeme v hlubší pánvi na oleji. Vmícháme jemně nakrájenou šunku, podle chuti osolíme a směs necháme vychladnout.

Formičky na košíčky (celkem asi 20) lehce vymažeme máslem, do každé vmáčkneme tenkou vrstvičku těsta, rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a košíčky upečeme dozlatova. Košíčky vyklopíme z formiček a po vychladnutí je naplníme připravenou směsí s rukolou, přidáme rajčátka nakrájená na plátky, půlky vajíček a oliv a každý košíček ozdobíme bazalkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...