TUŇÁK V SEZAMU S OKURKOVO-KORIANDROVÝM SALÁTEM

Seznam surovin

Salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte salát: okurku na mandolíně nebo spiralizéru nakrájejte na dlouhé, tenké špagety. Můžete je také nakrájet na tenká kolečka. Koriandr, jalapeño, zázvor a česnek rozmixujte dohladka. Podle chuti osolte, opepřete a nařeďte vodou tak, aby vznikla tekutá omáčka. Smíchejte ji s okurkou a dejte do lednice vychladit.

2. Steaky osolte, potřete olejem a obalte v sezamu. Grilujte na rozpáleném grilu asi 2–3 minuty z každé strany. Tuňáka můžete jíst buď téměř syrového, maximálně by měl ale zůstat středně propečený. Pokud ho upečete úplně, bude příliš suchý. Hotové steaky nafi lírujte na tenké plátky a podávejte s okurkovo- -koriandrovým salátem.

Poznámka k receptu

Spojení krátce grilovaného tuňáka a sezamu nás nikdy neomrzí. Podávejte ho jako lehký předkrm, naladí vás na celé grilování.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...