Hummus I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cizrnu přes noc namočte, pak ji uvařte v téže vodě doměkka. Sceďte, ale ponechte si asi šálek vody, v níž se cizrna vařila.

2. Česnek rozmačkejte, římský kmín rozdrťte v hmoždíři. Cizrnu, tahini a česnek dejte do foodprocessoru nebo výkonného mixéru. Postupně přidávejte vodu z cizrny a olivový olej a umixujte obsah na hustou kaši. V konečné fázi přidejte podle chuti římský kmín, citronovou šťávu, sůl a ještě promixujte. Podávejte s arabským chlebem a olivovým olejem.

Poznámka k receptu

  • Geniální jídlo blízkovýchodní kuchyně si zamiloval celý svět. Cizrnu uvařte předem, nechte v lednici a máte rychlou večeři. Sezamovou pastu Tahini seženete v obchodech s exotickými potravinami, ale i ve větších supermarketech.
  • Nutné počítat s namáčením přes noc.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...