Hummus

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cizrnu namočíme do studené vody (množství vody by mělo být alespoň dvojnásobné) a necháme přes noc nabobtnat. Pak cizrnu slijeme, zalijeme 6 dl vody, přidáme drcené stroužky česneku a vaříme 2 - 3 hodiny, dokud cizrna nezměkne.

Uvařenou cizrnu scedíme, necháme odkapat, trochu cizrny si uschováme na ozdobení a vývar z cizrny si necháme stranou. Zbytek cizrny nasypeme do mixéru, přidáme citronovou šťávu, olivový olej a 1,5 dl vývaru z cizrny a vše rozmixujeme na kaši. Přidáme tahini a dále mixujeme, až vznikne hladká kaše, kterou ochutíme solí a kajenským pepřem.

Hotový hummus rozdělíme do misek a každou porci pokapeme olivovým olejem a ozdobíme petrželkou, kajenským pepřem a odloženou cizrnou.

Poznámka k receptu

Tuto tradiční arabskou pomazánku podávejte nejlépe ještě teplou, s rozpečenými chlebovými plackami pita. Hodí se i k pečené zelenině nebo masovým minutkám.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...