Pečené lilky s granátovým jablkem

Seznam surovin

Na pečení:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu rozehřejte na 200 °C. Lilky rozpulte a ostrým nožem do nich udě- lejte několik šikmých zářezů tak, aby vznikla mřížka ve tvaru kosočtverců. Dejte pozor, abyste neprořízli slupku. Lilky vložte na pekáč dužinou nahoru a důkladně potírejte olivovým olejem, dokud se zcela nevstřebá. Posypte lístky tymiánu (ideální je citronový), osolte a opepřete.

2. Pečte 35 - 40 minut, dokud není dužina měkká a tmavá. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

3. Rozřízněte granátové jablko a vyjměte semínka. Smíchejte suroviny na omáčku, acidofilní mléko přidávejte postupně. Omáčkou přelijte lilky, posypte zaatarem, granátovými semínky a lehce zastříkněte olivovým olejem.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...