Nakládaná mrkev a ředkev

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nakrájejte mrkev a ředkev na tenké, pravidelné proužky. Vložte je do mísy, posypejte solí a 4 lžičkami cukru. Rukama míchejte, dokud zelenina nepustí vodu a nezměkne tak, že se dá ohnout, aniž praskne. Pak zeleninu propláchněte studenou vodou a nechte vysušit.

2. Ve vyšší nádobě smíchejte cukr s teplou vodou a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte jablečný ocet a opět promíchejte.

3. Čistou zavařovací sklenici (např. velkou na okurky) naplňte zeleninou a zalijte připraveným nálevem tak, aby byla zelenina zcela ponořená. V uzavřené sklenici nechte v chladu odležet alespoň hodinu před použitím. V ledničce vydrží 4 - 6 týdnů.

Poznámka k receptu

  • Vietnamská kuchyně se bez nakládané mrkve s ředkví neobejde. Chuť musí být vyváženě sladkokyselá a využít se dá nejen jako náplň do baget, ale třeba i jako příloha k asijským nudlím nebo rýži.
  • Ingredience na 30 porcí, nutné počítat s marinováním alespoň 1 hodinu.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...