Lilky nadívané zeleninou
Seznam surovin
- lilek 4 kusy
 - olej 200 mililitrů
 - cibule 3 kusy
 - paprika 5 kusů
 - paprika feferonka 1 špetka
 - rajčata 3 kusy
 - česnek 1 stroužek
 - petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst
 
Na zálivku:
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
 - olej 50 mililitrů
 - šťáva rajčatová 100 mililitrů
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
Lilky důkladně omyjte a osušte, odkrojte stopky a každý příčně nařízněte. Opečte lilky na oleji a dejte na stranu.
Na tomtéž oleji osmažte nadrobno nakrájené cibule, papriky, feferonku a rajčata. Do osmažené směsi přidejte nasekaný česnek, osolte podle chuti a dobře promíchejte.
Řezy v lilcích naplňte zeleninovou směsí a lilky narovnejte do zapékací mísy. Trochu je podlijte vodou a vložte do předehřáté trouby. Pečte při 200 °C asi 30 minut.
Mouku osmahněte na oleji, přidejte rajskou šťávu, osolte, opepřete a povařte. Šťávou zalijte lilky a nechte v troubě ještě krátce zapéci.
Poznámka k receptu
Podávejte s čerstvým pečivem nebo opečenými bramborami.
							
						
					




Načítám komentáře...