Gumbo s okrou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V silnostěném, nejlépe litinovém hrnci zprudka opečeme na lžíci oleje kostky kuřecího masa. Vyjmeme je a v hrnci zahřejeme zbylý olej. Přisypeme mouku a za stálého míchání ji opražíme do zlatohněda. Pak přidáme okru nakrájenou na kroužky a za stálého míchání společně smažíme asi 15 minut.

Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, papriky a plátky česneku, celeru a klobásy a dále smažíme pět minut, dokud zelenina nezesklovatí. Přilijeme vývar, vše rozmícháme, přivedeme k varu a snížíme teplotu.

Přidáme předem spařené, oloupané a jemně nakrájené rajče, maso a pepř a zvolna vaříme dalších 10 minut.

Gumbo dochutíme solí, rozdělíme do talířů, posypeme petrželkou a podáváme. Kdo chce, může si gumbo doplnit vařenou rýží.

Poznámka k receptu

Okra jsou plody ibišku jedlého ve tvaru malých hranatých zelených papriček. Lze je občas koupit i ve větších supermarketech, ve specializovaných obchodech se zeleninou nebo v asijských obchodech.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...