Těstoviny s domácím pestem

Seznam surovin

Na pesto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Piniová semínka nasypeme na rozpálenou pánev a počkáme, až začnou mít zlatavou barvu. Pak je nasypeme do hmoždíře, přidáme omyté a osušené bazalkové lístky, oloupaný česnek a trochu soli a drtíme. Postupně přidáváme olivový olej a parmazán . Nakonec pesto podle chuti osolíme a opepříme a případně přidáme i trochu citronové šťávy.

Hotové pesto promícháme s uvařenými těstovinami a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Pokud nespotřebujete všechno pesto, naplňte ho do dobře vymyté uzavíratelné sklenice a uložte do chladničky, kde vydrží minimálně dva týdny. Použít ho můžete nejen na těstoviny, ale také do různých salátů nebo třeba do rizota.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...