Těstoviny s dary moře

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm oloupané a jemně nakrájené šalotky a prolisovaný česnek. Přilijeme víno a zprudka ho svaříme na polovinu. Pak přidáme dary moře (postupně, podle složení směsi, nejdříve chobotničky a sépie, které mají tvrdší maso, zcela na závěr slávky či jiné mušle). Kastrol zakryjeme poklicí a směs dusíme asi 2 minuty. Pak ji osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky, ještě minutu podusíme a hotovou směs znovu dochutíme (musí být výraznější).

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody al dente (tvrdší na skus), slijeme je a promícháme s připravenou směsí a našlehanou smetanou. Podáváme ihned, nejlépe s dobře vychlazeným kvalitním bílým vínem.

Poznámka k receptu

Tak skvělé přísady, jako jsou dary moře a sépiové těstoviny by bylo škoda zkazit nekvalitním olejem. Na přípravu použijte ten nejlepší olivový olej, extra panenský (je označený jako Extra Virgin).

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...