Těstoviny s bylinkami a piniovými oříšky
Seznam surovin
- těstoviny 500 gramů (např. tagliatelle)
 - strouhanka 4 lžíce
 - petržel hladkolistá 1 svazek
 - oregano 1 snítka
 - pažitka
 - olej olivový 125 mililitrů
 - česnek 3 stroužky
 - ořechy piniové 60 gramů
 - sýr Parmezán 60 gramů (nastrouhaný)
 - sůl
 
Postup přípravy
Těstoviny uvařte v osolené vodě, sceďte a uchovejte v teple.
Omyté a okapané natě nasekejte najemno a přimíchejte ke strouhance. Na pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje, prolisujte do něj česnek, přidejte oříšky, strouhanku s bylinkami a osolte. Opékejte na pánvi asi 5 minut, dokud strouhanka nezhnědne (nesmí být tvrdá). Pánev odstavte a udržujte v teple.
Smíchejte uvařené těstoviny se zbylým olejem a bylinkovou strouhankou. Před podáváním posypte nastrouhaným parmazánem.
Poznámka k receptu
Piniové oříšky jsou semena borovice chilské. Jsou bohaté na tuk, proteiny i na vitamin B1 a železo.
							
						
					



Načítám komentáře...