Salát z brambor, šunkového salámu a polníčku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Salám nakrájejte na kolečka silná 1 cm a ta pak na kostky. Na pánvi rozpusťte máslo, a když začne pěnit, nasypte do něj nakrájený salám, lehce ho opečte, přesuňte na papírový ubrousek a nechte zchladnout.

2. Vařené brambory nakrájejte na kolečka, vložte je do mísy, přidejte opečený salám, zakapejte 1 lžící citronové šťávy, osolte a opepřete.

3. Cibulku i se zelenou natí nakrájejte na kolečka a spolu s olivami je přidejte k bramborám.

4. Lístky polníčku operte a osušte. V misce promíchejte majonézu s jogurtem a hořčicí. Přilijte k bramborové směsi a všechno promíchejte.

5. Na závěr lehce vmíchejte lístky polníčku.

Poznámka k receptu

Pro změnu připravte zálivku ze 2–3 lžic olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce hořčice a špetky soli.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...