Rizoto s krevetkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu s těžkým dnem zesklovatíme na oleji drobně nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a při mírné teplotě za stálého míchání restujeme asi 8 minut. Přidáme víno a očištěný a na kousky nakrájený fenykl a mícháme, dokud se víno ze tří čtvrtin nevsákne do rýže. Pak přilijeme tolik vývaru, aby rýže byla potopená, a dále vaříme, dokud se asi třetina vývaru nevsákne do rýže.

Přimícháme nakrájenou papriku, překrojené ocásky z vyloupaných krevet (4 celé krevety si necháme na ozdobení), zalijeme smetanou a zbylým vývarem a pokračujeme ve vaření dalších 15 - 20 minut.

Když je rýže téměř měkká a tekutina téměř vsáklá, přimícháme nastrouhaný sýr a máslo a mícháme, dokud se sýr s máslem nerozpustí a nevsákne do rizota. Odstavíme ho z ohně a necháme ještě asi 4 minuty dojít. Podáváme ihned.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...