Aloo gobi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky, květák rozeberte na růžičky, rajče nakrájejte na kousky, cibuli nadrobno. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a orestujte cibuli dohněda. Přidejte česnekovo-zázvorovou pastu a všechny druhy koření, nechte rozvonět a přidejte rajče a na nudličky nakrájený zázvor. Vařte, dokud se nerozpadne a omáčka nezhoustne (případně podlijte trochou vody).

2. V rendlíku rozpalte vyšší vrstvu oleje a postupně v něm osmažte brambory a květák dozlatova – všechny kousky by měly zůstat pevné a křupavé. Podávejte je posypané nasekaným koriandrem a s rajčatovou omáčkou.

Poznámka k receptu

Nakupte základní indické koření, pak můžete vařit skvělá jídla i z těch nejobyčejnějších surovin, jako je květák nebo brambory.

Tip: Česnekovo-zázvorovou pastu koupíte v obchodech specializovaných na exotické potraviny, a to pod názvem G&G (garlic & ginger). Snadno si ji ale připravíte i doma, stačí prolisovat stejné množství česneku a zázvoru a promíchat.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...