Bramborová pizza
Seznam surovin
- mouka 450 gramů (nebělená pšeničná na pizzu - italská 00, nebo hladká pšeničná)
 - voda 1,7 decilitru (vlažná - 37 - 43 °C)
 - olej olivový 3 lžíce (panenský)
 - cukr 1 lžíce (jemný)
 - droždí 2 lžičky (sušené, nebo 15 g čerstvého droždí)
 - sůl mořská 1/2 lžičky
 - kukuřičná krupice (na posypání válu)
 - bazalka (na ozdobení)
 
Na náplň:
- brambory 400 gramů (nakrájené na plátky a uvařené do poloměkka)
 - rajčátka cherry 200 gramů
 - sýr Mozzarella 1 balíček
 - cuketa 1 kus
 - šunka sušená 50 gramů
 - rajčata sterilovaná 1 decilitr (rozmixovaná, ochucená bazalkou, oreganem, solí a česnekem)
 
Postup přípravy
Cukr a droždí smícháme s 6 lžícemi vlažné vody a necháme na teplém místě vzejít kvásek. V míse smícháme mouku a sůl, přidáme olej, zbytek vody a kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Vložíme ho do mísy vytřené trochou oleje, zakryjeme fólií a necháme asi hodinu kynout v teple (pokud těsto nepotřebujeme hned, můžeme ho nechat přes noc kynout na chladném místě).
Hotové těsto rozválíme na válu posypaném krupicí na dva tenké kulaté pláty o průměru 30 cm a položíme je na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme je rozmixovanou rajčatovou směsí, poklademe plátky brambor a cukety, rajčátky, plátky šunky a kousky mozzarelly a pečeme asi 15 minut v troubě zapnuté na nejvyšší teplotu.
Hotovou pizzu ozdobíme lístky bazalky.
							
						
					




Načítám komentáře...