Frijoles charros - Kovbojské fazole

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Večer před vařením fazole zalijte vodou a nechte stát do druhého dne. Pak vodu vylijte a zalijte je čerstvou vodou tak, aby byly ponořené. Osolte je a vařte doměkka, trvá to asi 20 minut. Pokud by se během varu začala na povrchu usazovat pěna, fazole sceďte, zalijte je čerstvou vodou a pokračujte ve vaření.

2. Zatímco se fazole vaří, nakrájejte cibuli a česnek nadrobno, papričku na tenká kolečka. V pánvi rozpalte olej a orestujte na něm cibuli a chilli. Jakmile začne cibule zlátnout, přihoďte i česnek a ještě krátce opečte. Pak přilijte rajčata a přihoďte bobkový list, osolte a opepřete. Promíchejte a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Mezitím by se měly dovařit fazole. Slijte je a vraťte do hrnce, pak je zalijte rajčatovou omáčkou a vařte dál, dokud nevznikne hustá, krémová omáčka.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...