Brynzové halušky podle Andrey Kerestešové

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory nastrouháme, přidáme, vajíčko, mouku (moje maminka tvrdí, že mouky musí být tolik, aby v těstě stála vařečka).

Mezitím dáme do hrnce vařit vodu s trochou soli. Jakmile přijde k varu, přes speciální síto vykrajujeme halušky, které rovnou házíme do vody. Hotové halušky pak zcedíme, propláchneme studenou vodou (alespoň dvakrát).

Do mísy studených a čistých halušek přidáme postupně brzynzu a dobře nad mírným ohněm promícháme, aby změkla. Podle chuti osolíme, opepříme.

Mezitím si dáme nadrobno nakrájíme slaninku a dozlatova ji na pánvi opečeme. Já osobně si k haluškám dávám kyselou smetanu, nebo kefírové či acidifilní mléko.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...