Tartiflette

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky a rozehřejeme na rozpálené pánvi. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka a společně krátce osmahneme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Hermadury také nakrájíme na plátky.

Všechny připravené suroviny naskládáme střídavě do vhodného pekáčku nebo zapékací mísy. Zalijeme je smetanou a bílým vínem a lehce osolíme.

Pekáček nebo zapékací mísu vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a pečeme asi 20 - 25 minut, dokud se sýr na povrchu důkladně nerozpeče a brambory nezměknou.

Poznámka k receptu

Originální recept používá sýr Reblochon, ale Hermadur ho výborně nahradí.
Brambory můžete předem krátce (asi 5 minut) povařit ve vroucí osolené vodě.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...