Orientální hranolky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory opláchneme, oloupeme a nakrájíme na hranolky silné asi 1 cm a dlouhé 4 cm. Ihned je vložíme do mísy se studenou vodou, dobře propláchneme a toto zopakujeme ještě dvakrát. Pak hranolky znovu zalijeme čistou vodou a necháme stát asi 15 minut (tím je zbavíme škrobu).

V kastrolu rozpálíme slunečnicový olej, přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a rozinky a krátce orestujeme. Přilijeme trochu vody, přidáme nakrájené švestky, hřebíček, skořici a nakrájenou chilli papričku, osolíme a krátce podusíme. Na závěr vmícháme med a necháme jen přejít varem.

Hranolky scedíme a necháme na utěrce oschnout. Ve větším hrnci nebo ve fritéze rozpálíme olej a hranolky v něm usmažíme dozlatova. Po odkapání je promícháme se solí a kari kořením, rozdělíme je na talíře a doplníme směsí podušeného sušeného ovoce.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...