Halušky se špenátem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, trochu soli a mírně zahustíme moukou, aby vzniklo řidší těsto. Protlačíme je přes speciální hrubý cedník (nebo hrubé struhadlo) do vroucí osolené vody, odmícháme ode dna a vaříme 5 - 7 minut.

Hotové halušky scedíme a necháme odkapat. Na rozehřátém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nakrájené oprané špenátové listy bez stonků, krátce je prohřejeme, osolíme a
opepříme.

Uvařenou mrkev nakrájíme na půlkolečka, přidáme ji ke špenátu a promícháme. Na závěr přidáme uvařené halušky, opatrně vše promícháme, prohřejeme a rozdělíme na talíře. Každou porci ozdobíme kopečkem brynzy, posypeme jemně nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...