Bramborový nákyp s kapustičkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 2 mm, propláchneme je studenou vodou a necháme odkapat. Pak je nasypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a necháme přejít varem. Nasypeme je do síta a necháme odkapat. Kapustičky zbavíme nejedlých částí, rozkrojíme je na poloviny a krátce spaříme ve vroucí osolené vodě. Ihned je zchladíme ve studené vodě a necháme odkapat.

Bramborové plátky nasypeme do mísy, přidáme vejce a smetanu s lučinou, osolíme a opatrně promícháme. Polovinu směsi rozdělíme na dno vymazané a vysypané zapékací formy. Poklademe ji půlkami kapustiček, posypeme na nudličky nakrájeným uzeným masem a zakryjeme druhou polovinou směsi.

Naplněnou formu vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a nákyp upečeme dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...