Bramborové placky s roketou a fetou
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (moučné, vařené, oloupané)
 - sýr měkký 200 gramů (Feta)
 - roketa 100 gramů
 - vejce 4 kusy
 - olej olivový 1/2 decilitru
 - česnek 2 stroužky
 - pepř barevný (drcený)
 - sůl
 
Postup přípravy
Uvařené vychladlé brambory prolisujeme nebo nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, osolíme a dobře promícháme.
Bramborovou hmotu rozdělíme na 4 části, z každé utvoříme placku, postupně je opečeme na suché pánvi z obou stran dozlatova a uložíme v teple.
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Listy rokety očistíme, propláchneme a necháme odkapat. 
Česnek necháme zvolna zesklovatět na rozehřátém oleji, přidáme roketu, osolíme, promícháme a krátce prohřejeme. 
Placky rozložíme na talíře, doplníme je roketou a kostičkami sýru posypanými drceným pepřem a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Slaný řecký sýr z ovčího nebo kozího mléka Feta je vynikající, ale obsahuje poměrně dost tuku. Můžete ho nahradit méně tučným balkánským sýrem, který předem namočíte do vody, aby nebyl tak slaný.
							
						
					




Načítám komentáře...