Bramborový chléb s bylinkami
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
 - krupice 150 gramů
 - bramborová kaše 100 gramů (z prášku)
 - voda 2,5 decilitru
 - mléko 5 lžic
 - olej olivový 4 lžíce (panenský )
 - droždí 42 gramů
 - bylinky 3 lžíce (nasekané, čerstvé)
 - cukr 1 lžička
 - sůl 1 lžička
 - česnek 1 stroužek
 - mouka (na vál)
 - sádlo 1 lžíce (na vymazání)
 
Postup přípravy
Všechny suroviny kromě bylinek a česneku smícháme v míse a vypracujeme z nich hladké těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Do vykynutého těsta zapracujeme nadrobno nasekané bylinky a česnek. Přeložíme ho na vál a znovu ho rukama dobře propracujeme. Těsto vložíme do sádlem vymazané formy a necháme ještě 20 minut nakynout.
Formu s těstem vložíme do trouby vyhřáté na 225 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.
							
						
					




Načítám komentáře...