Slané vafle

Seznam surovin

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Batát nastrouhejte najemno, osolte ho a nechte chvilku stát. pak z něj vymačkejte vodu. Vmíchejte vejce, prolisovaný česnek, nasekanou cibulku, podle chuti pepř a nakonec hladkou mouku. Pokud by se vám těsto zdálo příliš tekuté, můžete ještě trochu mouky přidat, vafle ale budou tužší. Nejlepší je udělat jeden menší kousek na zkoušku.

2. Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte ocet. Stáhněte plamen, aby se na dně jen lehce tvořily bublinky. Vejce vyklepněte do malé misky nebo naběračky, lžící ve vodě udělejte vír a do středu, co nejblíž k hladině, je vyklopte. vařte 4 minuty, pak je vyndejte a stejným způsobem připravte zbylá vejce.

3. V pánvi rozpalte olej a opečte na něm slaninu, pak do pánve na chvilku dejte prohřát i rajčata. Vafle podávejte s opraným polníčkem, rajčaty, slaninou a ztraceným vejcem.

Poznámka k receptu

Snídaně, která je zároveň zdravá, sytá i stylová. vafle neobsahují žádná kypřidla, jde spíš o zeleninové placky. díky vaflovači se vytvoří prohlubně, do nichž parádně zateče žloutek ztraceného vejce. Jezte je hned, na rozdíl od sladkých variant nejsou zastudena tak dobré.

Tip: pokud si potrpíte na pikantní chutě, přidejte do těsta i chilli vločky nebo nasekanou papričku.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...