Hamburgery s pečeným lilkem a omáčkou aioli

Seznam surovin

Na omáčku aioli:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm, osolíme je a necháme vypotit, abychom je zbavili hořké šťávy. Pak je osušíme, opepříme, opečeme z obou stran v pánvi na olivovém oleji a dáme stranou.

Oloupaný česnek rozdrtíme v hmoždíři se solí a pepřem. Přidáme žloutky a vše utřeme na pastu. Postupně přikapáváme olivový olej a stále třeme (šleháme). Nakonec omáčku dochutíme vinným octem.

Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Housky rozkrojíme, položíme je řezem dolů na horkou pánev a krátce je opečeme. Pak spodní díly housek potřeme připravenou omáčkou, položíme na ně plátek lilku, pak plátek rajčete, zase lilek a nakonec trochu opraných a odkapaných listů rukoly. Přiklopíme je vrchními díly housek a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Aioli je česneková majonéza, kterou si můžete koupit i hotovou. Ale domácí je domácí. A skvěle ji využijete třeba i do bramborového salátu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...