Frittata se zeleninou a olivami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Všechnu zeleninu opláchneme, zbavíme nejedlých částí a nakrájíme na kostky. V pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm opečeme lilek. Přidáme papriku a po chvíli i cuketu a krátce opečeme. Směs osolíme, opepříme, přidáme jemné plátky česneku, tymián a jemně nakrájenou šalvěj, promícháme a odstavíme z ohně.

Zapékací mísu vytřeme tence máslem. Zbylé máslo rozehřejeme na pánvi, přilijeme vejce rozšlehaná se smetanou a trochou soli a za stálého míchání je necháme částečně srazit. Přimícháme olivy a opečenou zeleninu, směs naplníme do vymazané mísy a pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 160 °C.

Hotovou frittatu vyjmeme z trouby, necháme alespoň 10 minut odpočinout a teprve pak ji ostrým nožem nakrájíme a podáváme. Výborná je i studená.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...