Bagetky s pyré z mladého hrášku
Seznam surovin
- hrášek cukrový 250 gramů (čerstvý)
 - vývar zeleninový 250 mililitrů
 - cibule 1 kus (jemně nasekaná)
 - česnek 3 stroužky
 - olej slunečnicový 1 lžíce
 - semínka slunečnicová 1 lžíce
 - bageta 4 kusy (celozrnná)
 - ředkvičky
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
1. Hrášek uvařte ve vývaru doměkka, slijte ho a nechte vychladnout.
2. Přesuňte ho do mixéru nebo vyšší nádoby, přidejte bylinky, pokrájenou cibuli a česnek a vše rozmixujte. Směs trochu zvláčněte olejem, osolte a opepřete podle chuti a vmíchejte do ní semínka.
3. Pečivo opečte nasucho, potřete ho hráškovým pyré a ozdobte na plátky pokrájenými ředkvičkami.
Poznámka k receptu
Bílkoviny, vitamin C a kyselina listová v lahodné čerstvé formě. Přirozená sladkost hrášku způsobí, že si pyré z něj zamilují i děti, a můžete tak sezonně a zdravě oživit jejich svačinky.
							
						
					
									




Načítám komentáře...