Jablečný závin s mangem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupaná jablka zbavená jádřinců rozkrájíme na plátky a vložíme do mísy. Pokapeme je šťávou z citronu, přisypeme polovinu cukru a opatrně promícháme tak, aby se plátky nerozlámaly. Mango oloupeme, po obou stranách pecky z něj odřízneme dužninu a nakrájíme ji na plátky.

Rozinky povaříme s vínem v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon zakryté mikrotenovou fólií. Na polovině másla mírně opražíme strouhanku, a jakmile začne zlátnout, přisypeme zbylý cukr a koření a necháme za stálého míchání zkaramelizovat.

Těsto vyndáme z lednice a rozdělíme na poloviny. Jednu část položíme na papír na pečení velký jako dno plechu, na kterém závin budeme péct, a těsto vyválíme po celé ploše papíru na velmi tenký plát. Kromě okraje jedné z dlouhých stran potřeme celý plát těsta rozehřátým máslem a posypeme polovinou opražené strouhanky, jablek, rozinek a plátků manga.

Kratší kraje přeložíme ke středu, okraj těsta bez náplně mírně potřeme vodou a závin opatrně pomocí papíru stočíme. Spoj přimáčkneme, závin přetočíme spojem dolů a i spapírem jej přendáme na plech. Potřeme zbylým máslem a stejným způsobem připravíme také druhý závin.

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 15 minut, pak teplotu snížíme na 170 °C a 10 minut dopečeme dozlatova.

Recept na závin najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...