Kobližky s džemem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do velké mísy nasypeme mouku a vetřeme do ní máslo, až vznikne směs podobná drobence. Vmícháme do ní cukr a droždí, uprotřed uděláme důlek, nalijeme do něj rozšlehaná vejce, mléko a vodu a umícháme hladké těsto. Propracujeme ho, až je hladké a pružné, utvoříme z něj kouli a
vložíme ji do mísy lehce vymazané olejem. Mísu zakryjeme naolejovanou mikrotenovou fólií a těsto necháme kynout 60 - 90 minut, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Vykynuté těsto přeneseme na pomoučený vál a uhodíme do něj pěstí. Pak ho propracujeme 2 - 3 minuty, až je hladké. Rozdělíme ho na 16 kousků, z každého utvoříme kuličku a lehce ji zploštíme. Doprostřed každé koblihy dáme lžičku džemu a těsto nad náplní pevně spojíme, aby náplň nevytékala.

Koblihy rozložíme na vymazaný plech, zakryjeme naolejovanou fólií a necháme ještě 30 minut kynout. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, postupně do něj vkládáme vykynuté koblihy a smažíme je 5 minut dozlatova. Necháme je odkapat na papírové utěrce, pak je posypeme cukrem smíchaným se skořicí a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...