Vdolečky ze sladkých brambor

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V misce smícháme vlažné mléko s droždím a lžičkou cukru. V míse smícháme prolisované brambory se zbylým cukrem a rozehřátým tukem a důkladně utřeme vařečkou. Přisypeme mouku se špetkou soli, přidáme rozmíchané droždí, vejce a citronovou kůru a zaděláme tuhé těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut vykynout.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 2 cm a vykrojíme z něj asi 20 koleček o průměru asi 7 cm. Naskládáme je na pomoučený tác a necháme zakryté utěrkou znovu 20 minut vykynout.

V kastrolu rozehřejeme dostatečné množství oleje na střední teplotu. Do každého vdolečku uděláme ze spodní strany prstem důlek, postupně je vkládáme důlkem dolů do oleje a smažíme zvolna dozlatova. Pak je otočíme a dosmažíme dozlatova i z druhé strany. Hotové vdolečky vyjmeme sítem, necháme odkapat a před podáváním je pocukrujeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...