Rumové kuličky v bílé čokoládě

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sušenky a vločky rozdrtíme válečkem nebo rozsekáme v elektrickém robotu. Nasypeme je do mísy, přidáme cukr, rum, melasu nebo med, špetku soli a změklé máslo a vypracujeme tuhou hmotu. Utvoříme z ní váleček (pokud se hmota drolí, přidáme do ní ještě lžíci mléka), váleček zabalíme do mikrotenové fólie a necháme ho odpočinout.

Odleželý váleček nakrájíme na plátky a z každého plátku utvoříme malou kuličku.

Bílou čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni. Kuličky rozložíme na kovovou mřížku, pod kterou umístíme plech, na který může poleva odkapávat, přelijeme je rozpuštěnou bílou polevou a ihned je posypeme nasekanými pistáciemi. Jakmile poleva zaschne, uložíme kuličky do chladu (můžeme je vložit ještě do papírových košíčků) a necháme polevu ještě dobře ztuhnout.

Poznámka k receptu

Nemáte-li rádi pistácie, nahraďte je opraženými nasekanými lískovými oříšky nebo stříbrnými cukrovými kuličkami.

Hodnocení: 4,5/5

Hodnotilo: 2

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...