Základní čokoládové těsto

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Připravíme si všechny potřebné suroviny. Umeleme nebo jemně nastrouháme ořechy, máslo vyndáme včas z chladničky a necháme ho při pokojové teplotě, aby změklo. Ořechy umeleme najemno. Pokud nemáme chemicky neošetřený pomeranč, důkladně ho omyjeme horkou vodou, osušíme ho a třetinu kůry nastrouháme na jemném struhadle.

Hladkou mouku nasypeme do mísy. Přidáme mleté nebo strouhané ořechy, vanilinový cukr a nastrouhanou kůru z pomeranče a promícháme.

V jiné čisté míse utřeme změklé máslo s krystalovým cukrem, až se cukr zcela rozpustí. Můžeme použít také elektrický šlehač, což je rychlejší a méně pracné. Přidáme připravenou moučnou směs, 3 lžíce studené vody a kakaový prášek. Na závěr do mísy nastrouháme na jemném struhadle hořkou čokoládu.

Všechny suroviny v míse důkladně propracujeme vařečkou, až vznikne hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme asi hodinu nebo i déle odpočinout v chladu.

Poznámka k receptu

Do čokoládového těsta používejte jen nejkvalitnější holandské kakao. Levné a nekvalitní směsi by těsto zbarvily do šeda.

Pečivo z čokoládového těsta pečte opatrně, protože na něm není poznat (narozdíl například od světlého lineckého těsta), že je již upečené.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...